Hautausmaa24.12.2020 syttyi 606 kynttilää hautausmaallemme, jokaisen lemmikin haudalle
Pieneläintuhkaamo Feniksin hautausmaa on otettu käyttöön 2018 vuoden lopulla, ja näin ollen olemme korvanneet yhteistuhkauksen yksilöllisillä hautauksilla. Jokainen haudattava lemmikki saa oman hautanumeron, jolloin vierailu oman lemmikkin haudalla on mahdollista. Viimeiset hautauset tuhkaamon toiminnan lopetuksen aikaan on tehty syyskuussa 2021. Tämän jälkeen ei enää hautauksia suoritettu. Alueelle saa vierailla normaalisti jatkossa.


  Hautaamme ympäri vuoden. Hautaus tapahtuu kaivurilla, joka tilataan hautaamaan n. 3-4 viikon välein. Jokainen hauta numeroidaan heti hautauksen yhteydessä, ja jokainen lemmikki on meillä tunnistettavissa.  Haudalla saa vierailla ympäri vuorokauden, ja haudalle voi jättää muistomerkin ja kukkasia. Talvella ei ole erillistä lumen luontia haudoilta, joten paksujen lumikinosten aikaan kannattaa jättää haudalla vierailu kevääseen. Kaivamme kerralla pitkän n. 1,5m syvyisen ojan, ja täytämme siihen hautapaikat järjestyksessä. Maan pinnan viimeistely tapahtuu, kun koko hautaoja on täytetty. Haudan päälle laitamme kuorikate kerroksen. Maa-aines on hiekkaa, joten kasvit kannattaa valita haudalle niin, että ne kestävät auringonpaistetta ja kuivuutta. Kesällä olemme kastelleet viikoittain haudalla olevia kukkasia ja kasveja. 

Hautausmaan maapala on erikseen ostettu Kiteen kaupungilta tähän tarkoitukseen. Vuoteen 2020 mennessä hautausmaalle on haudattu jo yli 500 lemmikkieläintä ympäri Pohjois- ja Etelä-Karjalan. Hautaukset tapahtuvat kysynnän ja tarpeen mukaan noin 3-4 viikon välein. Kaivauksien yhteydessä on löydetty aikapaljon haudattuja roskia, joita olemme siivonneet alueelta pois. Jos vierailette lasten tai eläinten kanssa haudoilla, varokaa lasin sirpaleita. 

Huolehtikaa roskat mukaanne, tai jättäkää ne läheisen hallin vihreään roskikseen.

Meidän uusi yhteistyökumppani Kiveen Kaiverrettu Oy valmistaa kauniita Muistokiviä asiakkaillemme. Voit tilata kiven suoraan myös meille, jolloin käymme sen veloituksetta asentamassa oikealle paikalle. Jos tilaat Muistokiven meidän kautta, saat sen ilman toimitusmaksuja lähimpään Postin toimituspisteeseen. 

Muistokivi lemmikille
Graniitista valmistettu muistokivi lemmikille. Kiveen voidaan kaivertaa toiveidesi mukainen kuva+teksti -yhdistelmä, jonka voit suunnitella itse tai valita valmiista mallistosta.


koodilla FENIKS2021 saat tuotteesta alennusta

Kuvia hautausmaalta muutaman vuoden ajalta: