Työn ääreltä, vastauksia kysymyksiin.

Moni tuhkaamista miettivä lemmikinomistaja varmasti pohtii saako omansa takaisin jos lemmikin lähettää Feniksin matkaan. Haluaisimme avata kuvin ja sanoin meidän työtämme täältä tuhkaamolta.

Kun valitset ystävällesi yksilötuhkauksen täytetään lomake, jossa on yksilöllinen lähetenumero  ainoastaan teidän lemmikkiänne varten. Tämä lähetenumero seuraa lemmikkinne mukana koko tuhkausprosessin aikana.

Eläinlääkäriasemalla lopetettu lemmikki pakataan valkoiseen saattopussiin, jonka päälle lähete kiinnitetään muovitaskulla.Tuhkaamolla yksilöllinen lähetenumero  kirjoitetaan jokaisen yksilötuhkattavan lemmikin saattopussin päälle, jotta lähetteestä voidaan ottaa kopio laskutusta varten. Lähetteen kopio palautetaan saattopussin kyljessä olevaan muovitaskuun.


Ennen polttamista varmistamme vielä, että lemmikki vastaa lähetteen tietoja lajiltaan, rodultaan ja painoltaan. Tarvittaessa kaulapanta poistetaan ja lemmikistä otetaan savinen tassunjälki, jos sellainen on tilattu. Kun lemmikki siirretään uuniin tuhkattavaksi, lähetteen kopio kiinnitetään magneetilla uunin hallintatauluun.


Kun polttoprosessi on valmis, tuhka siirretään vielä myllyyn, jossa viimeisetkin pienet hauraat luut hienontuvat. Tällöin myös lemmikin lähete siirtyy myllyn viereen sille varattuun paikkaan.


Syntynyt tuhka säilötään valitsemaanne uurnaan. Puiset ja keraamiset uurnat suljetaan liimaamalla. Nämä uurnat liimautuvat painon alla noin 24 tuntia. Yksilöllinen lähete säilytetään uurnan ja painon alla.


Kartonkisten uurnien ja pellavapussien sisälle lemmikin tuhkat laitetaan paperipussissa joka suljetaan teippaamalla. Koska liiman kuivumista ei tarvitse odottaa, uurnat voidaan pakata heti kaappiin odottamaan palautusta valitsemallenne eläinlääkäriasemalle.


Tämän lisäksi pidämme vielä tarkkaa tuhkauspäiväkirjaa jokaisesta tuhkattavaksi tulevasta lemmikistä, joten voitte luottaa siihen että varmasti saatte oman ystävänne kotiin takaisin.